ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23.2°CΣχεδόν αίθριος41% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

H Γερμανία ανοίγει τον –νομοθετικό- δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 176



Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν εδώ και καιρό από τους νομοθέτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την κίνηση οχημάτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης στο δημόσιο οδικό δίκτυο με σκοπό να ανοίξουν το δρόμο για την νομιμοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Και όπως όλα δείχνουν αν και το αίτημα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια η αρχή έγινε με την κυβέρνηση Μέρκελ να παρουσιάζει σχέδιο νόμου που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επιτρέψει ήδη από το 2022 την κυκλοφορία οχημάτων με «αυτόματο πιλότο» επιπέδου 4 τουλάχιστον σε ορισμένα τμήματα του δημόσιου οδικού δικτύου.

«Θέλουμε να υπάρχουν αυτόνομα αυτοκίνητα και λεωφορεία που να μεταφέρουν  τους επιβάτες στους προορισμούς τους και στη συνέχεια να σταθμεύουν μόνα τους», δήλωσε ο γερμανός υπουργός μεταφορών Andreas Scheuer για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η πανίσχυρη Ένωση Γερμανών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (VDA ) σχολίασε ότι η υπερψήφιση της συγκεκριμένης νομοθεσίας θα δώσει διεθνές προβάδισμα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο μέτωπο της εξέλιξης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

«Η τεχνογνωσία και η πείρα που θα μπορούσε να αποκτήσει η Γερμανία κατά τη διαδικασία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδικός χάρτης για την υιοθέτηση αντίστοιχων νομοθεσιών σε διεθνές επίπεδο», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της VDA.

Η πλειονότητα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών εξελίσσει ήδη τη συγκεκριμένη τεχνολογία και ευελπιστεί στην ευνοϊκή ρύθμιση με σκοπό να βγάλει στην παραγωγή ρομποτικά οχήματα.

Εφόσον υπερψηφιστεί η νομοθεσία πρόκειται να ανοίξει το δρόμο για ρομποτικά ταξί αλλά και λεωφορεία, έναν τομέα που προς το παρόν είναι στα μετόπισθεν της εξέλιξης με δεδομένο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ελλείψει νομοθεσίας που το επιτρέπει, έχουν εστιαστεί στην εξέλιξη αντίστοιχων συστημάτων σε συνεργασία με τεχνολογικούς κολοσσούς, για Ι.Χ.

οχήματα....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 23.2 °C · 41%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies